Podle čeho vybírat plechový zahradní domek?

REKLAMA       Inzerce, 23.4.2024

Plechový zahradní domek je praktickým pomocníkem pro úschovu venkovního vybavení, nábytku, sportovního náčiní a dalších věcí. Podle čeho takový zahradní domek vybrat, aby dobře a především dlouho sloužil? Na to se podíváme v následujícím článku.

Strašák jménem chaos

Ježí se vám chlupy z nesystematicky rozmístěných věcí po celé zahradě? Rozhodně v tom nejste sami. Zahrada plná povalujícího se nářadí, opřených motyk, hrabiček, lopat o dům a kýble na každém rohu? Tohle není nepořádek, jen není, kam ty věci uklízet. Vcelku to ale působí jako jeden velký chaos. Pojďme to schovat před zrakem návštěv do hezkého plechového zahradního domku.

Před výběrem projděte následujících několik kroků, které vám pomohou zvolit ten nejvhodnější plechový zahradní domek.

Kvalita materiálů a konstrukce

Na prvním místě musí být samozřejmě kvalita. Jak z praktického, tak vizuálního důvodu. Nekvalitní materiály jsou náchylné k přírodním vlivům a následnému poškození, což zkracuje životnost. Nedostatečný nátěr může být snáze poškozen kroupami, padajícími větvemi při nepříznivém počasí nebo při opírání předmětů z venku plechového domku.

Vybíráte-li na internetu si těžko osaháte odolnost, hledejte proto firmy prezentující svoje certifikáty o prověření společnosti a kvality. Takové firmy procházejí zkouškami v oblasti plechových konstrukcí.

Moderní vzhled

Téměř každý chce mít krásnou a uspořádanou zahradu. Vybírejte proto individuálně podle vzhledu fasády, barev terasy, plotu nebo jiných předmětů na zahradě. Ať vám to skvěle ladí! Tyto moderní plechové zahradní domky lze navíc kombinovat ve více barvách. Pokud je například i vaše terasa ve dvou barvách, perfektně k sobě padnou.

Nabízí prodejce montáž a dodání?

Obrovskou výhodou je, pokud prodávající zajišťuje dovoz i montáž. Nemusíte řešit nákladné půjčení dodávky nebo složité a zdlouhavé nakládání a vykládání.

Každá odpovědná osoba pro montáž zahradních domků moc dobře ví, jak postupovat, má v tom jasno a ví, jak montáž provést opravdu kvalitně. Vždy je lepší, když práci odvede profík ve svém oboru, což v ocelovekonstrukce.biz takoví opravdu jsou. Pokud se do realizace pustíte sami a sestavení se nepovede úplně podle představ, může dojít k brzkému poškození nebo zkrácení životnosti.

Lze doplnit příslušenství?

Nemusíte kupovat kompletní zahradní domek, který vidíte na obrázku. Doplňte ho stylovou imitací střešní tašky, lištovými pásy, střešním oknem a dalším doplňkovým příslušenstvím.

Zabezpečení

Chraňte své věci před zloději! V plechovém zahradním domku mohou být i cyklistická kola, sekačky nebo jiné cenné přístroje. Lze ho vylepšit o zámek s klikou a pokaždé ho zamykat, aby byly vaše věci v bezpečí. Zároveň můžete na plechový domek směřovat venkovní kamerový systém. Bude sloužit minimálně jako prevence nebo jako užitečný záznam pro policii.

Životnost

Jaká bude životnost plechového zahradního domku? Zde se opět vracíme ke kvalitě materiálů, na kterých opravdu záleží. Životnost lze prodloužit již při nákupu, a to pořízením antikondenzačního povlaku zadržující vodu v období zvýšené vlhkosti. Ten zajišťuje tepelnou izolaci, požární odolnost, ochranu proti korozi nebo prevenci proti kondenzaci.

Půjde plechový domek dodatečně izolovat?

Téměř všechny plechové zahradní domky lze izolovat, jen je potřeba vědět, jak na to. Velmi oblíbeným řešením je tekutá hydroizolace. Na její správnou realizaci je potřeba znát všechny postupy do detailu.

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Zahrada, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zahrada